Gelle začína s tréningom, pôjde aj do Sevilly

Elitný slovenský kajakár Peter Gelle spočiatku ťažko niesol "až" ôsme miesto na olympijskom kilometri v Riu de Janeiro. O lepší výsledok ho na vrchole sezóny okrem súperov obrali aj riasy a listy, ktoré sa postavili do cesty práve v dráhe jeho lodi. Osobnú frustráciu však už dávno hodil z hlavu. "Po olympiáde to bolo ťažké na psychiku... Vcelku sa mi to podarilo, pretože deti ma dostatočne zamestnávali. Zvykol som si veľmi dobre, že sa venujem rodine a starám sa o ňu. O to ťažšie je znova naskočiť do tréningového procesu. Najradšej by som s rodinou bol doma stále a venoval sa jej. Synček Pedro Estaban mal v septembri rok, už cupitá a my beháme za ním. Dcérka Amálka dovŕši tri roky v decembri," uviedol 32-ročný pretekár VŠC Dukla Banská Bystrica na oficiálnom webe Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky.

SITA, ds;fr | 29.10.2016 17:41:25

Gelle vie, že sa pomaly blíži čas, keď sa opäť musí pustiť do tréningovej driny. Momentálne sa pripravuje v domácich podmienkach: "Pomaličky sa rozbieham, zľahka si jazdím prvé kilometre. A taktiež cvičím, aby som dal telo do dobrého stavu. Dbáme na to, aby sme ho správne nastavili a pripravili na intenzívnu časť novej sezóny, aby zvládalo veľké záťaže a vyhýbali sa mi zranenia. Robíme aj kompenzačné cvičenia. Všetko sa to deje v Trenčíne, plávame, chodíme na vodu a takisto aj posilňovať," uviedol Gelle.

Slovensko už o pár týždňov vymení za Španielsko. "Na prelome novembra a decembra sa chystám na sústredenie do Sevilly. Mali by sme tam stráviť tri týždne spolu s celým tímom z Dukly. Keďže na Slovensku býva v tom čase chladno, tak by sme chceli využiť tamojšiu klímu a ísť ešte na vodu. Chodievame tam od roku 2009, hádam sme odvtedy nevynechali ani jednu sezónu. Mne sa tam veľmi páči, je to komplexné centrum, všetko je na dosah ruky, nikam netreba dochádzať," uzavrel Gelle na webe canoe.sk.

Diskusia k článku:

Anonym

Tarr, Myšák a Likér na sústredení v USA, navštívili aj Mariána Gáboríka

http://www.canoe.sk/index.php?go=aktuality&news=3199

Späť na zoznam aktualít
Slovenský pohár 2023
1. KOM
100,0%
1 266,50
2. UKB
76,6%
970,50
3. PIE
65,4%
828,00
4. NOV
60,6%
767,00
5. ŠAM
51,0%
645,50
Nedávne a najbližšie podujatia
I. KP seniori + testovanie juniori a kadeti
27.04.2024 | Bratislava, Zemník
Tip od vás...
Ak ste narazili na zaujímavý článok alebo informácie, dajte nám o nich vedieť, radi ich spracujeme a následne uverejníme.