OH RIO 2016: Riszdorferovci: "Krásna jazda, škoda Nemcov"

Ohlasy osobností na striebornú medailu slovenských rýchlostných kanoistov v K4 na 1000 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro:

SITA, mj;ds | 20.08.2016 17:25:52

Róbert Petriska (prezident Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky): "Som spokojný. Víťazní Nemci boli bez konkurencie. Oni ani nemali vyjazdenú miestenku v tejto disciplíne na olympijské hry, lebo minulý rok mali úplne inú posádku. Na olympiáde však mali piatich kajakárov a podarilo sa im vyskladať silnú štvorku z pretekárov z dvojstovky singla, tisícky singla a tisícky debla. Tento rok v Račiciach na Svetovom pohári Nemci ukázali, že sú veľmi rýchli a že zrejme budú ťažko zdolateľní na olympijských hrách. V Riu to potvrdili v rozjazde aj vo finále, že sú o dve triedy inde ako ostatní. Finále bolo teda česko-slovenským bojom o druhé miesto. Naši chalani už z rozjázd a semifinále z tých časov a výkonov mohli vycítiť, že Nemci budú asi najlepší. Striebro je výborné. Čo sa týka Čechov, doprajem aj im medailu, najmä keď som sa dozvedel, že ich ´háčik´ Dan Havel mal zažívacie problémy pred pretekmi. Škoda, že tieto olympijské hry sú ochudobnené o účasť Bielorusov a Rusi zasa nepostúpili do finále. Najmä keď vezmeme do úvahy, že na Svetovom pohári v Duisburgu zvíťazili Rusi pred Bielorusmi. Maďari zasa zmenili celú zostavu pred olympiádou a nemali potrebnú pohodu."

Peter Likér (tréner striebornej K4): "Finálovú jazdu som prežíval veľmi ťažko. V noci som spal minimálne. Asi každý tréner to prežíva takisto. Bolo to enormne náročné. Čakali sme protivietor a ten bol, tak sme sa tešili, že sme sa na to pripravili. Chceli sme využiť túto situáciu. Bol na nás vyvíjaný veľmi veľký tlak, ale chalani to museli zvládnuť aj kvôli všetkým fanúšikom, ktorí nám doma držali palce. Nemcov sa nedalo chytiť, ale bol to veľký boj. Bol by som spokojný aj s bronzom, medaila je medaila. Chlapcom by som nič nevyčítal. V závere pred seba nepustili Čechov a to je pre mňa tiež uspokojujúce."

František Chmelár (prezident SOV): "Je to vynikajúce, máme už dve zlaté a dve strieborné medaily. Čo viac si človek môže želať. Neprekračuje to moje očakávania. Tušili sme, že chalani patria k trom najlepším, trochu sme sa báli Čechov. Nemci dnes neboli zdolateľní."

Richard Riszdorfer (strieborný s K4 v Pekingu 2008, bronzový s K4 v Aténach 2004): "Chlapci dosiahli krásny výsledok. Celé finále išli veľmi pekne. Škoda, že Nemci chytili fantastickú formu, tých sa nemohli držať. Česi na nich dobiedzali, ale naši si záver kontrolovali. Skvelý výsledok. Klobúk dolu pred Erikom Vlčekom, ktorý to ťahal ešte s nami. O to lepšie, že pribrali do posádky dvoch mladých chalanov, ktorí priniesli do káštvorky novú energiu."

Michal Riszdorfer (strieborný s K4 v Pekingu 2008, bronzový s K4 v Aténach 2004): "Chalani zašli veľmi peknú jazdu. Nemci boli suverénni, s tým sa nedalo nič robiť. Naša zostava uplatnila svoje skúsenosti, nesplašili sa, išli to, na čo mali a skončilo sa to veľmi dobre. Odrazili aj útok Čechov, ktorí sa na nich tlačili, udržali si striebornú priečku."

Štefan Viszlay (bývalý kajakár a reprezentant ČSSR, dal dokopy striebornú K4 z Ria): ""Chvalabohu, vyšlo to na medailu. Na Nemcov chlapci nemali, ale urobili maximum, čo mohli. Druhé miesto je krásne, kto by to nebral. Najmä po rozjazdách by sme to brali všetkými desiatimi. Ak si túto striebornú medailu rozoberieme z pohľadu toho, aká sme malá krajina a aké máme možnosti, toto je obrovský výsledok. Zdolali sme aj Maďarov, čo je tradične silná kajakárska krajina. Ak by sa viac peňazí vrážalo do mládeže, bolo by to ešte lepšie, ale to už je iná téma. Čo sa týka mladých športovcov u nás, dávam všetkým za príklad Myšáka a Linku, ktorí tvrdo makajú na sebe a aj preto majú medailu z olympijských hier."

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše komentár k článku
OH RIO 2016: Riszdorferovci: "Krásna jazda, škoda Nemcov"“.

Späť na zoznam aktualít
Slovenský pohár 2023
1. KOM
100,0%
1 266,50
2. UKB
76,6%
970,50
3. PIE
65,4%
828,00
4. NOV
60,6%
767,00
5. ŠAM
51,0%
645,50
Nedávne a najbližšie podujatia
I. KP seniori + testovanie juniori a kadeti
27.04.2024 | Bratislava, Zemník
Tip od vás...
Ak ste narazili na zaujímavý článok alebo informácie, dajte nám o nich vedieť, radi ich spracujeme a následne uverejníme.